1
2
3
1
2
3
4
1
2
3
4
1
2
4
5
3
6
1
2
3
1
2
3
4
5
6
1
2
3
4
1
2
3
4

Kom igång!

Nedan följer en instruktion på hur du lägger in ditt schema och hur sidan fungerar.

Om du behöver hitta denna text igen vid ett senare tillfälle så finner du den genom att klicka på "?" i vänsterkanten på sidan.

Så fungerar din kalender

Här kan du lägga in aktiviteter i kalendern. För att lägga till en aktivitet gör man följande:

  1. Ställ muspekaren på den dagen du vill lägga till en aktivitet på
  2. Klicka på det gröna krysset som dyker upp längst upp i högra hörnet eller till vänster beroende på vilken vy du tittar p
  3. Fyll i datum (och tid) samt om passet ska vara privat(visas inte för andra kontakter)
  4. Efter resterande saker fyllts i klickar man på lägg till och passet dyker upp i kalendern

För att ändra på en aktivitet gör du samma sak som ovan fast över ett pass. När muspekaren står över aktiviteten visas en penna och/eller ett kryss. Pennan klickar man på för att få upp formuläret som visades när man först skapade aktiviteten. Krysset tar bort passet. Om det är ett återkommande pass tas det endast bort på den aktuella dagen, men fortsätter att rulla dom övriga dagarna schemat bestämt.

Med olika teman kan man lätt kategorisera aktiviterer med färger så man lättare och snabbare får en överblick hur månaden är planerad.

Enskida aktiviteter visas med randig bakgrund för att tala om att aktiviteten inte är återkommande.
Aktiviteter med extra infornation på sig visas med en pil vid sidan. För man musen över aktiviteten visas en röd icon. Klickar man på den visas informationen i en popup på skärman.

Pilen under frågetecknet till vänster visar ett formulär där man kan ställa in visning av användare och taggar. När filtreringen på taggar och teman görs gäller den för samtliga valda användare.

Lägg in rullande scheman/skiftgång

Här kan man lägga in ett schema med pass/aktiviteter som man vill ska återkomma igen och igen under en viss tid. Detta är vanligt bland yrken som ofta använder sig av obekväma arbetstider. Det passar även bra för träningstider och andra organiserade fritidsaktiviteter.

Vad är en schemacykel?

Det är antalet dagar eller veckor som ditt schema består av innan det börjar om på nytt.
Några exempel:

Starttid och sluttid på ett schema

När man sätter ett startdatum för ett schema säger man att dag 1 i schemat skall hamna på det startdatumet. Schemat kan sedan rulla på i all oändlighet om man lämnar slutdatumet blankt. Om man däremot anger ett slutdatum slutar schemat exakt på den dagen, det slutar alltså inte när sista schemaperioden först tagit slut.

Rullande efter datum/veckodag

Några exempel på vad man kan använda denna inställningen till:

Gör uppehåll i schemat

När man t ex tar semester eller är föräldraledig kan man göra ett uppehåll i schemat. För att enkelt hålla reda på alla uppehåll kan man namnge dom, sedan visas dom sorterat efter startdatum.
Om man klickar på den streckade ikonen kan man välja vilka pass man vill ta uppehåll från. Detta gör det enklare när man t ex tar delad föräldraledighet.

För att se vilka pass som ligger i ett uppehåll klickar man på namnet.

Lägg till ett pass

Att lägga till ett pass på ett schema fungerar ungefär likadant som när man lägger till en aktivitet i kalendern. Skillnaden är att man istället för att välja ett fast datum väljer en dag som följer ordningen under schemaperioden.

För att snabbast skriva in sitt schema lägger du in en typ av pass i taget. Det enda du behöver göra då är att ändra dagNr.
Lägg märke till att "DagNr" ökar varje gång du lägger till en dag.

Du kan även klicka på dagnummer för att välja just den dagen.

Även här kan man ändra på pass genom att klicka på pennan eller ta bort dom med krysset.

Kontakter

Till vänster på sidan hittar man alla sina kontakter. Som inloggad kan du se dina kontakters kalender fast dom inte delar sin kalender offentligt. Man behöver heller inte skriva något lösenord om dom kräver det.

Man kan välja att kunna dela pass och scheman med en kontakt. I formuläret för aktiviteten/schemat visas då kontakten i en check-lista.
Man kan även välja att visa sina privata aktiviteter för en kontakt..
För att lägga till en ny kontakt söker man i formuläret till höger på sidan och sedan klickar på knappen till vänster om namnet.

Dina inställningar

Här kan man bla. ändra namn, e-postadress och lösenord. Namnet måste vara unikt.

Under snabbsök kan man välja att visa sin kalender öppet för vem som helst. Denna inställning ska man kryssa i om man vill dela sin kalender med vänner, kunder, och/eller arbetskollegor. För att begränsa åtkomsten kan man sätta ett lösenord.

För att snabbt komma åt kalendern med den aktuella månaden kan man spara kalendersidan i webbläsarens favoriter. Var noga med att inte byta månad innan du sparar sidan eftersom den då kommer att länka till den månaden som visas vid tillfället. (Detta kan man se i adressen)

Genom snabbsök kan man aldrig se privata aktiviteter.

Här kan man även lägga till/ändra/ta bort teman. Teman som är aktiva kan man välja bland när man skapar en aktivitet. För att ändra eller ta bort ett tema så håller man muspekaren över temats namn. Då visas knapparna.

Så här kan en kalender se ut.